FAQ

Få svar på spørsmål som vi ofte mottar.

Hydrofoiler

Du kan sykle på hav, elver og innsjøer, og håndtere moderate krusninger i vannet. Den fremre del av fronten hjelper til med å slå gjennom krusninger og mindre bølger mens du sykler. Sjekk ut denne videoen som viser frem sykkelen under forskjellig type forhold.  Husk alltid å sykle etter evne og utvis forsiktighet under mer risikofylte forhold.

Trygge svømmere opp til 100g uansett alder. For å utføre undervannsstart, må rytterne veie under 100 kg for å komme opp igjen.

Sykkelen har en toppfart på 13mph (22km/t) og en marsjfart mellom 7 – 8mph (11–13km/t). Minste hastighet nødvendig for å foliere er 8,5 km/t – mindre enn 5 knop.

Batteriet gir opptil 4 timers kjøretid på laveste hjelpenivå og 1,5 timer på maksimal pedalkraft*. Kjøreforhold, rytterinnsats og evne vil påvirke kjøretiden. Den 70-cellers litiumion-batteripakken leverer 22Ah, og hver batteripakke er enkel å bytte ut på få minutter.

For å lade opp batteriet, kobles batteriet til en hvilken som helst standard stikkontakt og det tar 3 timer å lade det opp til fullt.

* Varigheten av turen avhenger av syklistens vekt, vannforhold og nivået på elektronisk hjelpekraft som rytteren har valgt.

Den totale kjøretiden (batterilevetiden) kan variere ved drift i ekstreme omgivelsestemperaturer. For eksempel oppnår alle litiumbatterier optimal levetid hvis de brukes ved 68ºF (20°C) eller litt under.

Hvis for eksempel et batteri fungerer ved 86ºF (30°C) i stedet for en mer moderat lavere romtemperatur, reduseres sykluslevetiden med ~20 prosent.

Hydrofoiler™ XE-1 er den mest mobile vannsykkel på markedet i dag. Designet for å brytes ned i tre deler; frontfolie, bakre folie og kropp. Dette muliggjør enkel lagring og transport i bilen eller på takstativ. Hydrofoileren kan monteres i løpet av 5 minutter og bæres til vannet for hånd.

Forsterket karbonfiber som er satt med høyytelsesepoksy (hydrofoiler foran og bak). TIG-sveiset 606-T6 aluminium (ramme). Vakuumformet ASA-plast (oppdriftsmoduler).

Hydrofoiler™ XE-1 veier for tiden 30,5 kg inkludert batteri og motor. Fullt montert sykkeldimensjoner: 4,5 fot høy x 6,5 fot bred x 7,2 fot lang (1,4 m høy x 2 m bred x 2,2 m lang)

Manta5 insisterer på at syklister bærer en personlig flyteanordning (PFD)/redningsvest og bærer en kommunikasjonsanordning. PFD vil hjelpe syklisten å flyte i vannet når de ikke sykler. Kommunikasjonsenheten skal kontakte noen på land i nødstilfeller. * Manta5 anbefaler at syklister også sjekker og følger lokale retningslinjer og forskrifter når de sykler.

Vår Hydrofoiler XE-1 er laget med ren teknologi. Syklister kan utforske alle vannområder, inkludert beskyttede innsjøer og elver, som bensindrevne vannscootere og motorbåter nektes tilgang til.

Alle Hydrofoiler XE-1 er betjent av Manta5-autoriserte serviceagenter, med noen komponenter som kan betjenes selv med tilstrekkelig dyktighet og erfaring. Kunder vil ha tilgang til en liste over serviceagenter i deres område gjennom distributørsøkesiden på nettstedet vårt. Det meste av XE-1-komponentene er laget av standard sykkeldeler og kan betjenes gjennom ditt lokale sykkelservicesenter. Reparasjoner på batteriet og motoren må imidlertid utføres hos Manta5 HQ eller en autorisert serviceagent.

En minimumsdybde på 3 fot (1m) for å sykle i, anbefales. Men for å utføre undervannsstart for å komme opp igjen, vil dette kreve en minimumsvanndybde på 7 fot (2m).

Sykkelen flyter på siden når den står stille. Når du slutter å tråkke vil du sakte synke ned i vannet. Oppdrift forhindrer at sykkelen synker når du slutter å tråkke. Mestre “undervannsstart” for å få foliering igjen fra dypt vann.

Garanti

Alle Hydrofoiler XE-1 kommer med en omfattende garanti for alle XE-1 komponenter og ramme. For å lese mer om garantien, klikk her.

For å lese mer om kjøpsvilkår Vennligst klikk her

Din informasjon er trygg hos oss.

Vi er forpliktet til å holde dine personopplysninger konfidensielt.
Vi vil ikke selge, leie eller lease ut dine personopplysninger eller listene våre til tredjeparter, og vi vil ikke gi din personlige informasjon til noen tredjepartsindivider, offentlige organer eller selskap på noe tidspunkt med mindre vi er tvunget til å gjøre det ved lov.

Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev ved å ta direkte kontakt med oss på post@manta5.no eller trykke på “Avmeld” på nyhetsbrev som du mottar fra Manta5 Norge AS.