Verdens første «uoffisielle» hydrofoilsykkel mester: Eivind Vold!

Manta5 vannsykkel

Torsdag 16. juni var det duket for Norges første elsykkel race på vann, som også viste seg å være verdens første av sitt slag. Langs en soldekket Aker Brygge satt flere hundre spente tilskuere klare for å være vitne til noe aldri før sett i Oslofjorden, fire utøvere sykle på vann!

På startstreken stod noen av Norges beste padlere, deriblant brødrene Eivind og Amund Vold. I tillegg var Thomas Lothe og Joar Thele med i kampen om den uoffisielle tittelen, Norges første hydrofoilsykkel mester.

Dette ekstraordinære sykkelracet var arrangert i anledningen Manta5 sin store lansering av deres nye Hydrofoiler XE-1, som er verdens første elsykkel som brukes til å ferde seg på vannet. Ingen av utøverne hadde prøvd seg på en av disse tidligere, foruten om en kort treningsøkt dagen før start. «Det er som å lære seg å sykle på nytt.» sier Kim Brandsnes, Markedssjef i Manta5 Norge.

Ut i første heat var det Joar og Thomas som skulle kjempe om en finaleplass. Etter en trøblete start for Thomas, var det råskinnet Joar Thele som stakk av med førsteplass i finalen.

Deretter fikk vi oppleve en ekte brødreduell, der Eivind og Amund skulle kjempe om siste finalebillett. Hver av brødrene fikk trøbbel i starten og falt av sykkelen i kampens hete, og etter to omstarter var det Eivind Vold som føk inn seirende på heat 2.

Finalen mellom Joar Thele og Eivind Vold, var gutta imellom, et forventet scenario, men hvem som var favoritt av de to var usikkert.

Da startskuddet til finaleheat gikk av, var det Eivind som karret til seg første innersving, noe som er kritisk viktig i et slik race. Hydrofoilene på syklene, altså vingene, har et spenn på 2 meter og fort treffe motstanderen, så det kreves ytterst forsiktighet i svingene for å holde seg oppe. At Eivind fikk alle innersvingene ble avgjørende for finaleheatet og det var en svært fornøyd Eivind Vold som kjørte seg inn til en førsteplass i det som viste seg å være verdens første elsykkel race på vann.

Eivind Vold ble overrakt en premiesjekk på hele 20.000kr som han valgte å donere til WWF – Plast i havet. Som en trøstepremie, fikk hver av de andre utøverne også en premiesjekk på 5000kr som de får donere til et veldedig formål.

Senere i år skal Eivind og Amund Vold konkurrere i langdistanse VM i padling i Portugal, og synes et sykkelrace på vann, var en morsom del av oppkjøringen. Verdens første sykkelrace på vann ble en stor suksess og arrangørene Manta5 håper på at dette kan gjentas ved en senere anledning, kanskje til og med som en offisiell idrett. Mon tro vi får se hydrofoilsyklene i de Olympiske Leker i nærmeste fremtid?

Del artikkelen:

Din informasjon er trygg hos oss.

Vi er forpliktet til å holde dine personopplysninger konfidensielt.
Vi vil ikke selge, leie eller lease ut dine personopplysninger eller listene våre til tredjeparter, og vi vil ikke gi din personlige informasjon til noen tredjepartsindivider, offentlige organer eller selskap på noe tidspunkt med mindre vi er tvunget til å gjøre det ved lov.

Du kan når som helst melde deg av vårt nyhetsbrev ved å ta direkte kontakt med oss på post@manta5.no eller trykke på “Avmeld” på nyhetsbrev som du mottar fra Manta5 Norge AS.